Доступність посилання

ТОП новини

Темпи євроінтеграції України прискорилися – Азаров


Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що темпи євроінтеграції України не сповільнилися, а прискорилися.

«Темпи просування України шляхом євроінтеграції не сповільнилися, а – навпаки – прискорилися ... Просування наше шляхом європейського розвитку визначається не стільки і не тільки документами, які ми підписуємо, скільки реальною роботою в країні», – сказав Азаров в ефірі Харківського обласного державного телебачення.

Він зазначив, що під час підготовки до Євро-2012 були побудовані сучасні колії, стадіони, аеропорти, готелі, відремонтовано Варшавську трасу. Крім того, за останні два роки був ухвалений новий Кримінально-процесуальний кодекс, проведено реформу судоустрою, податкову реформу, низку інших реформ.

«Хто б що не розповідав і не говорив, ми курс обрали і цей курс буде реалізований і він полягає в тому, що Україна повинна стати європейською країною – за рівнем життя, за рівнем громадянських і громадських свобод, за рівнем розвитку демократії, за рівнем роботи парламенту, уряду, за рівнем розвитку громадянського суспільства», – сказав Азаров.

Раніше Президент України Віктор Янукович висловлював думку про те, що пауза у відносинах між Україною та ЄС піде на користь обом сторонам. 19 грудня 2011 року на саміті Україна – ЄС було оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію. 30 березня 2012 року на рівні глав переговорних делегацій відбулося парафування Угоди. Наразі ЄС заявляє, що основними перешкодами для євроінтеграції України є вибіркове застосування правосуддя і слабке просування на шляху реформування.
XS
SM
MD
LG