Доступність посилання

ТОП новини

Львів сумуватиме за Євро-2012


Львів – Львів та Харків у неділю прийняли останні матчі у рамках Євро-2012. Далі з українських міст учасники чемпіонату гратимуть лише в Києві та Донецьку. У Львові вже підбивають перші підсумки прийому іноземних гостей, а таких було понад 4 тисяч, зокрема з Німеччини, Данії і Португалії. Багато вболівальників після відвідин Львова заявили, що неодмінно повернуться туди ще раз. А от самі львів’яни наголошують: підготовка до чемпіонату продемонструвала, яким сучасним і гостинним може бути їхнє місто для туристів із-за кордону.

Близько 17 тисяч вболівальників із Німеччини та Данії приїхали у Львів, щоб 17 червня підтримати свої збірні. Вони співали і спілкувалися один із одним, говорили про те, що бажають нічийного результату. У місті панувала святкова футбольна атмосфера.

«Я люблю Львів!»

30-річний Спенсер, логіст за фахом, приїхав із Баварїі у Львів вже вчетверте. Він каже, що не повірив у розповіді німецьких ЗМІ про Україну і не побоявся сюди приїхати разом із друзями. «Я люблю Львів, люблю українців, ми вже оглянули Високий замок і площу Ринок. Я чув, що в Україні в ув’язненні перебуває Юлія Тимошенко, не знаю подробиць цієї справи, але здається, що це дуже погано», – каже він.

На запитання Радіо Свобода, чи приїде Спенсер у Львів ще раз, чи переконає своїх друзів здійснити мандрівку в Україну, він відповів ствердно. А українською вивчив слово «ура».

Львів упорався з промоцією міста

Кажуть, що людина позитивно може налаштувати чи переконати 3-5 людей, а ось негативно – удвічі більше. За словами керівника групи «Медіа-центру» у Львові Остапа Процика, більшість уболівальників таки приїдуть у Львів вдруге, вже як туристи.

Атмосфера, яку створили і гості, і самі львів’яни, показала всім, як може виглядати Львів, коли, хоч і є багато людей, але місті порядок
Остап Процик
«Атмосфера, яку створили і гості, і самі львів’яни, показала всім, як може виглядати Львів під час гарних великих подій, коли, хоч і є багато людей, але місті порядок», – зазначає він.

«Ми сподіваємося, що ці люди знову приїдуть, бо їм тут сподобалося. Мені дуже сумно, що матчі Євро вже завершилися у Львові. У нас працювали німецькі ЗМІ і вони подавали дуже гарні матеріали про Львів. Їм було соромно, що чимало журналістів задовго до Євро подавали суцільний негатив про Львів», – додає Остап Процик.

Ще задовго до проведення Євро в Україні, зокрема у Львові, говорили про те, що для міста це промоція, щоб залучити туристів з Європи. Виглядає на те, що Львову вдалося себе презентувати. Вболівальники були приємно здивовані історичним середовищем міста, дешевшими, ніж у них, цінами в кав’ярнях, великою кількості креативних кнайп у Львові.

Однак після від’їзду футбольних фанів, у Львові є ще над чим працювати. Передовсім потрібно рятувати стару архітектуру, роботи промоцію музеїв, ціни у готелях мають стати доступними. Адже майже 40% місць у готелях були вільними. Тому більшість уболівальників, як і Спенсер з Баварїі, мешкали у Польщі. Для порівняння, у прикордонному Перемишлі, що на території Польщі, ціна двомісного номера становить в середньому 250 гривень, що у три-чотири рази дешевше, ніж у Львові.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG