Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: «мовний законопроект» може бути ухвалено 4 або 5 липня


Народний депутат України, голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє, що законопроект про засади мовної політики може бути ухвалено 4 або 5 липня, повідомляє прес-служба Партії регіонів у понеділок.

«Цього тижня, згідно з регламентом, законопроект у другому читанні не зможе бути розглянуто. Я думаю, що десь 4-5 липня у нас буде можливість розглянути цей документ», – зазначив Єфремов після погоджувальної ради керівників фракцій та парламентських комітетів.

15 червня Голова Верховної Ради Володимир Литвин написав у своїй сторінці у Facebook, що Верховна Рада не розглядатиме 19 червня в другому читанні проект закону «Про засади державної мовної політики». Перед цим прес-служба Партії регіонів повідомляла, що один із авторів законопроекту, народний депутат-регіонал Сергій Ківалов заявив про розгляд цього законопроекту в другому читанні 19 червня.

5 червня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект депутатів фракції Партії регіонів – Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова – про засади державної мовної політики. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова має стати регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27, – як вважає опозиція, за рахунок української.
XS
SM
MD
LG