Доступність посилання

ТОП новини

FEMEN заявляє про побиття активісток перед акцією проти Євро-2012 у Києві


Активістки жіночого руху FEMEN протестували вчора проти вболівальників у київській фан-зоні, де зосереджені прибічники шведської збірної. Як повідомляється в прес-релізі руху, дівчата залізли на стіл і почали збивати ногами банки з пивом. На плакатах і тілах FEMENісток було написано «Fuck EURO-2012».

«Підготовка до акції відбувалася в найжорстокіших умовах, кожну з активісток, яка прямувала на акцію, супроводжували троє працівників служби зовнішнього спостереження СБУ. Незважаючи на це, двом активісткам вдалося прорватися до місця події та вчинити задумане», – наголошується в повідомленні.

За інформацією руху, найбільш упізнаваних активісток Олександру Шевченко та Інну Шевченко захопили на підступах, витіснили з фан-зони і «жорстоко побили». Затримали також оператора FEMEN громадянку Австралії Кітті Грін.

Три представниці FEMEN Оксана Шачко, Інна Шевченко й Олександра Шевченко та оператор Кітті Грін потрапивли до Шевченківського районного відділу міліції. До активісток застосовують фізичне насильство, не пояснюючи ні мотивів затримання, ні термінів ув’язнення, мовилося в учорашньому повідомленні жіночого руху.
XS
SM
MD
LG