Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Лондона: Ассанжа арештують, щойно він залишить посольство Еквадору


Британська влада підтвердила, що засновник проекту WikiLeaks Джуліан Ассанж перебуває зараз «поза межами досяжності» поліції – на території іноземного посольства.

Представник лондонської поліції заявив, що, якщо Ассанж залишить посольство Еквадору, на території якого він перебуває з вівторка, то буде негайно заарештований за порушення умов застави, під яку він був звільнений на час розгляду британськими судами справи про його видачу до Швеції.

Ассанж у вівторок подав прохання про політичний притулок в Еквадорі і переховується в його лондонському посольстві. Міністр закордонних справ Еквадору заявив, що прохання буде розглянуто відповідно до міжнародного права.

Верховний суд Великої Британії недавно відхилив останню апеляцію Ассанжа, який прагне уникнути видачі до Швеції, де його звинувачують у сексуальних злочинах. Засновник WikiLeaks вважає, що його переслідують з політичних мотивів – за публікацію на сайті проекту сотень тисяч секретних документів Держдепартаменту та інших відомств США, а також таємних документів інших країн.
XS
SM
MD
LG