Доступність посилання

ТОП новини

До мовного законопроекту надійшло понад 2 тисячі поправок


Під час підготовки до другого читання законопроекту про засади державної мовної політики надійшло понад 2 тисячі поправок, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань культури та духовності Володимир Яворівський.

«Абсолютний рекорд, який міг бути, і це говорить про увагу депутатів, бо до цього законопроекту надійшло понад 2 тисячі поправок», – сказав Яворівський сьогодні під час комітетських слухань щодо цього законопроекту, повідомляє агентство УНІАН.

Він наголосив, що автори цього законопроекту – народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов та Вадим Колесніченко – самі внесли 52 поправки, ще 10 представників більшості також висловили свої пропозиції. Решта, додав Яворівський, – це поправки опозиції.

«Комітет буде їх опрацьовувати, і ви самі розумієте, що це колосальна робота. Завтра-післязавтра ми почнемо працювати над цими поправками».

За словами Яворівського, комітет працюватиме над підготовкою законопроекту до другого читання відповідно до регламенту .

Автор мовного законопроекту, народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко пішов з комітетських слухань щодо цього законопроекту, заявивши, що не вважає їх кваліфікованими і професійними.

5 червня Верховна Рада ухвалила законопроект «Про засади державної мовної політики» у першому читанні. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова має стати регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27.
XS
SM
MD
LG