Доступність посилання

ТОП новини

Шведські фани: сподобалося все, окрім недоробок у кемпінгу


Київ – Кемпінг на Трухановому острові вмістив рекордну кількість шведських фанів, і він став успішним проектом київської влади, заявили перші особи КМДА. Організатори кемпінгу від Швеції в цілому задоволені співпрацею з української стороною, однак визнають, що під час створення кемпінгу їхні потреби не завжди розуміли. Звичайні ж мешканці фан-зони згадують, що обходилися без душу й туалету, а за інтернет платили по 90 гривень за годину.

Єспер – зі шведського кемпінгу на Трухановому острові у Києві – задоволений тим, що відвідав Україну і подивився останній матч Швеція-Франція на НСК «Олімпійський». Уболівальник називає певні проблеми в організації перебування шведських фанів у Києві, однак визнає, що не дуже через них переймався.

«Я не був у душових кемпінгу. До туалету я ходив у ліс, а мився у Дніпрі. Поза сумнівом, цей кемпінг був організований гірше, аніж подібні у Швеції. Але він виявився набагато кращим, ніж ми очікували. І це добре», – зауважив шведський уболівальник.
Шведи витримали кемпінг і хочуть повернутися
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Інші шведські туристи, що мешкали в кемпінгу, кажуть, що їм дуже сподобалася природа, близькість до річки, лісу і центру міста, а також ставлення до них українців. Серед недоліків у організації їхнього перебування в Києві згадують про те, що кемпінг був недобудованим на момент їхнього приїзду, що туалети були не дуже якісними, а інтернет коштував 90 гривень за годину. Попри це, шведські фани, які сьогодні від’їжджають з кемпінгу, кажуть, що планують побувати в Києві ще раз.

Організатор кемпінгу від Швеції: «Це було випробуванням»

На певні проблеми щодо розміщення у Києві шведських уболівальників вказав і організатор фан-кемпінгу на Трухановому острові з боку Швеції Ніклас Хельберг.
Ми разом зробили все місто синьо-жовтим
Ніклас Хельберг

«Пригадую, як ми вперше говорили з нашими київськими партнерами про цей проект, і вони не завжди розуміли наш проект кемпінгу. Однак ми крок за кроком реалізували його. Це було велике випробування. Але підтримка з боку КМДА, те, що вони допомогли нам з пошуком партнерів, це здорово. Мені здається, ми разом зробили все місто синьо-жовтим», – зазначив Ніклас Хельберг.

Натомість, перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак заявив сьогодні, що попри всі труднощі, спорудження кемпінгу для шведів у Києві можна вважати успішним проектом міської влади.
Це грандіозний проект, і шведська сторона хоче занести його в книгу рекордів Гіннеса як найбільший шведський кемпінг
Олександр Мазурчак

«Це грандіозний проект, і шведська сторона хоче занести його в книгу рекордів Гіннеса як найбільший шведський кемпінг. В окремі періоди він нараховував 4800 мешканців, і це потребувало великих напружень і комунальних служб, і КП «Плесо», – визнає посадовець. – Були створені відповідні умови: додаткові туалети, прибирання, каналізація. Багато зроблено, і зараз шведська сторона може оцінити, що вдалося, що ні».

Кемпінг не забудують, а віддадуть киянам – КМДА

Затримки зі спорудженням кемпінгу та недоробки Олександр Мазурчак пояснив тим, що організатор будівництва, розпорядник території, КП «Плесо», виконував таке завдання вперше.

Він також повідомив, що після від’їзду шведів київська влада запропонує місця в кемпінгу уболівальникам із Великобританії, Німеччини, Франції та інших країн.

Припущення, що після завершення чемпіонату Європи з футболу кемпінг забудують, Олександр Мазурчак відкинув. Паркани знесуть, дороги, водопостачання та інші об’єкти інфраструктури залишаться, і територія фан-зони стане комфортабельним місцем відпочинку для киян, пообіцяв заступник голови КМДА.

Читайте більше тут:
  • Зображення 16x9

    Євген Солонина

    На Радіо Свобода працюю журналістом з 2008 року.  Народився 1979 року в місті Мелітополь Запорізької області. Закінчив факультет журналістики Запорізького Національного університету. Як журналіст найбільше цікавлюся економічною, екологічною та соціальною тематикою. На дозвіллі захоплююся садівництвом та альпінізмом.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG