Доступність посилання

ТОП новини

Геращенко «торгував» квитками на лондонську Олімпіаду п’яним – комісія


Колишній генеральний секретар НОК України Володимир Геращенко не мав права проводити переговори про можливість перепродажу квитків, під час переговорів він був нетверезим, заявила член комісії з розслідування інциденту Ольга Жуковська.

«Проблема в тому, що він проводив переговори на тему, про яку не мав права спілкуватися… а тим більше, у п'яному вигляді», – сказала Жуковська у середу в Києві.

Вона наголосила, що у Геращенка не було наміру продавати квитки, і спецкомісія це встановила, вивчивши надані документи. За її словами, Геращенко навіть з об’єктивних причин не міг цього зробити, оскільки одноосібно ніхто у НОК не розподіляє квитки.

«Насправді пан Геращенко в силу своїх особистих якостей, які підтвердили фахівці в галузі психології…, йому було легше просто йти від розмови про остаточне «ні»… під впливом наполегливих дзвінків… розмову він сприймав як несерйозну і прийшов на неї у стані алкогольного сп’яніння. Ви це бачили навіть за виразом його обличчя», – скала вона.

У свою чергу президент НОК Сергій Бубка заявив, що Геращенка необхідно виключити із членів НОК, оскільки він порушив принципи, позначені в Олімпійській хартії, і завдав шкоди іміджеві національного і міжнародного олімпійського руху.

«За порушення своїх членських обов’язків Геращенко підлягає виключенню з НОК», – сказав Бубка, оголошуючи постанову виконкому НОК.

Він наголосив, що рішення про позбавлення членства Геращенка буде ухвалене на Генасамблеї, яка відбудеться 22 червня.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація про те, Геращенко, ймовірно, мав намір продати на «чорному ринку» квитки на Олімпійські ігри 2012 року в Лондоні. Сам чиновник згодом заявив, що ніколи не планував продавати квитки у Великобританії.

31 травня виконком НОК прийняв відставку генерального секретаря НОК Геращенка.
XS
SM
MD
LG