Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднана опозиція: «тушки» в список не потраплять


Лідери опозиції – Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов і Анатолій Гриценко
Лідери опозиції – Арсеній Яценюк, Олександр Турчинов і Анатолій Гриценко
Лідери партій, що входять до об’єднаної опозиції, підписали та оприлюднили Декларацію про забезпечення чесних і прозорих виборів у 2012 році під час зустрічі з очільниками провідних громадських організацій, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

Декларація визначає принципи, на яких об'єднана опозиція формуватиме партійний список та список кандидатів-мажоритарників. Зокрема, свої підписи під документом поставили лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк, лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко та інші.

Згідно з документом, об’єднана опозиція зобов’язалася формувати список у відкритому режимі, опублікувати автобіографії кандидатів у народні депутати, їхні декларації про доходи, свідоцтво про освіту, відомості про громадянство України.

Крім того, в документі йдеться про те, що «той, хто систематично не брав участь у засіданнях парламенту та роботі комітетів, теж не може розраховувати на кандидатство». Не потраплять у список й ті, «які змінювали свою політичну позицію всупереч волевиявленню виборців, зробленому в 2007 році».

Опозиціонери вважають, що головним критерієм чесних виборів є звільнення незаконно, на їхню думку, ув’язнених лідерів опозиції Юлії Тимошенко та Юрія Луценка, забезпечення їхньої повноцінної участі у цих виборах.

Раніше керівники «Батьківщини», «Фронту змін», «Народної самооборони», Народного руху та партії «Реформи і порядок» підписалися під декларацією про спільний похід на парламентські вибори цього року. Вчора до складу об’єднаної опозиції увійшла «Громадянська позиція».
XS
SM
MD
LG