Доступність посилання

ТОП новини

У Греції склав присягу новий уряд


У Греції в четвер склав присягу новий уряд країни, який сформували за результатами виборів минулої неділі три партії, згодні далі виконувати програму суворих реформ задля отримання міжнародної фінансової допомоги для порятунку країни з бюджетної і боргової кризи.

До урядової коаліції ввійшли консервативна партія «Нова демократія», лівоцентристська партія «ПАСОК» («Усегрецький соціалістичний рух») і невелика партія лівого спрямування «Демократичні ліві».

Уряд уже заявив, що почне переговори з міжнародними кредиторами, домагаючись зміни умов угоди про фінансову допомогу Греції, але так, щоб не ризикувати можливим виходом із зони євро. Зокрема, уряд хотів би відтермінувати на кілька років досягнення деяких економічних показників бюджетної дисципліни, чого вимагає програма допомоги.

Через це з 16 членів нового уряду присягу в четвер склали тільки 15 – за винятком міністра фінансів, який відбуде цю процедуру в суботу. Таким чином, керівником міністерства фінансів наразі далі лишається міністр із попереднього уряду – для того, щоб він міг узяти участь у зустрічі міністрів фінансів країн зони євро в Люксембургу в четвер.

Прем’єр нового уряду, лідер «Нової демократії» Андоніс Самарас, склав присягу в середу.
XS
SM
MD
LG