Доступність посилання

ТОП новини

Комітет Ради розгляне заяву про «зацікавленість» СБУ журналістом «Української правди»


Заява «Української правди» про «зацікавленість» Служби безпеки України журналістом цього інтернет-видання стане одним із питань найближчого засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації, заявила перший заступник голови комітету Олена Бондаренко.

За її словами, які навела прес-служба Партії регіонів, будь-якій подібній інформації парламентський Комітет із питань свободи слова та інформації зобов’язаний приділяти особливу увагу.

«Законом України «Про комітети Верховної Ради» нам дано право контролювати дії влади і правоохоронних органів на предмет дотримання прав людини і прав журналіста, на предмет припинення спроб тиску на ЗМІ, якщо це встановлено», – наголосила Бондаренко.

Сьогодні, 22 червня, головний редактор «Української правди» Олена Притула заявила, що Служба безпеки України переслідує журналіста її видання. «За інформацією, яку маємо в розпорядженні ми, за ним ведеться зовнішнє спостереження, прослуховуються його телефонні розмови», – заявила вона. На її думку, переслідування пов’язане з тим, що журналіст особисто знає трьох із чотирьох чоловіків, які заарештовані СБУ як підозрювані в організації квітневих вибухів у Дніпропетровську, і «намагався вийти на зв’язок із родичами затриманих із пропозицією, щоб ті погодилися публічно обговорювати подробиці того, що сталося».

Олена Притула заявила, що «Українська правда» вбачає в діях працівників СБУ тиск на журналіста видання. Вона також вважає, що «переслідування організоване з метою не допустити втручання незалежного ЗМІ в перебіг справи «дніпропетровських підривників», у якій насправді існує безліч неясностей і безглуздь».

В СБУ заявили, що процесуальні дії стосовно журналіста здійснювалися законно.
XS
SM
MD
LG