Доступність посилання

ТОП новини

«Дитячий омбудсмен» Павленко: в соціальній політиці відбувається позитивна революція


Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко
Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко
В Україні працюватиме мережа із 12 тисяч соціальних уповноважених, які відповідатимуть за дотримання прав дітей. Про це заявив Радіо Свобода уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко.

За його словами, зараз триває підбір кадрів на ці посади. Юрій Павленко запевнив, що соціальними уповноваженими працюватимуть висококваліфіковані фахівці у складі центрів соціальних служб сім’ї, дітей і молоді.

«В соціальній політиці в країні насправді відбувається позитивна революція. В першу чергу, це стосується зміни підходу до сім’ї – не карати, а допомагати. Запроваджено 12 тисяч соціальних уповноважених – не державних службовців, а соціальних працівників, соціальних помічників, як це є в розвинутих країнах», – наголосив Павленко.

«Ці працівники зобов’язані надавати допомогу сім’ї, яка опинилася в складних життєвих обставинах. Вони будуть у складі центрів соціальних служб сім’ї, дітей і молоді, які діють уже тривалий час, у складі яких уже є 4 тисячі спеціалістів, які мають методики і досвід», – сказав уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко в інтерв’ю Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG