Доступність посилання

ТОП новини

Україна вже намолотила 805 тисяч тонн зерна – Азаров


Україна станом на 27 червня зібрала ранні зернові культури з 500 тисяч гектарів, намолотивши 805 тисяч тонн зерна. Про це на відкритті засідання уряду повідомив прем’єр Микола Азаров.

Глава уряду розповів, що жнива в Україні розпочалися цього року раніше за традиційні терміни, оскільки через спекотну погоду зернові культури почали дозрівати на два тижні раніше.

За словами Азарова, збір ранніх зернових здійснюється нині в 13 областях. Згідно з прогнозом регіонів, додав прем’єр, очікуваний валовий збір зерна буде достатнім для того, щоб задовольнити внутрішні потреби країни, гарантувати її продовольчу безпеку й експортний потенціал.

Микола Азаров зазначив, що стан ранніх зернових культури в західних і північних областях переважно хороший і задовільний. Тим часом у південних регіонах і частині східних ситуація «дещо гірша».

Раніше експерти прогнозували, що цьогоріч через несприятливі погодні умови урожай зерна в Україні буде меншим за торішній. Експертні оцінки майбутнього врожаю коливаються від 45 мільйонів до 50 мільйонів тонн.

Минулого року Україна зібрала рекордні 56,7 мільйона тонн зерна.
XS
SM
MD
LG