Доступність посилання

ТОП новини

Янукович вітає з Днем Конституції і закликає «долучатися до її оновлення»


Президент України Віктор Янукович привітав громадян України з Днем Конституції. Глава держави відзначив, що Основний закон «закріпив статус України як незалежної, демократичної та правової держави», в якій «найвищою соціальною цінністю є людина, її життя та здоров'я, честь і гідність, недоторканність та безпека».

Водночас Янукович назвав пропоноване ним «оновлення» Конституції «основою сучасного державотворення і фундаментом модернізації країни»

«Над оновленням Конституції уже працюють найкращі фахівці у галузі права, громадські діячі та авторитетні політики. До роботи Конституційної Асамблеї залучені експерти Венеціанської комісії, Ради Європи та інших міжнародних організацій», – наголосив Президент України.

Тим часом, опозиція запропонувала створити Тимчасову спецкомісію з питань захисту конституційного ладу в Україні. Опозиціонерів турбує робота створеної указом Президента Конституційної асамблеї.

«Ми вимагаємо виконувати чинну Конституцію, а він хоче її переписувати», – наголосив депутат Верховної Ради України Арсеній Яценюк.
XS
SM
MD
LG