Доступність посилання

ТОП новини

Судмедекпертиза Тимошенко незаконна – адвокат екс-прем’єра


Адвокат Тимошенко Микола Сірий
Адвокат Тимошенко Микола Сірий
Призначення судово-медичної експертизи Юлії Тимошенко прямо порушує її конституційні права. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив один з адвокатів засудженого екс-прем’єра Микола Сірий.

«Згідно з 28-ю статтею Конституції, жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим та іншим дослідам. В даному випадку, коли була неможливість судового процесу, суд прийняв рішення, на мою думку, в незаконний спосіб, шукати вихід з цієї ситуації і призначив експертизу, яка прямо порушує конституційні права особи», – заявив Микола Сірий.

При цьому адвокат не має інформації, чи Юлія Тимошенко відмовляється від участі в експертизі. «Про це я не можу заявити, в мене немає такого повноваження», – додав Сірий.

25 червня Київський районний суд Харкова призначив проведення судово-медичної експертизи екс-прем’єра до 10 липня, задовольнивши клопотання прокуратури На думку суду, від експертизи залежить, чи може Тимошенко брати участь у процесі, чи розгляд справи буде відтермінований «у зв’язку з тривалою тяжкою хворобою».

Статті 28 Конституції України визначає, зокрема, що «жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам», але медичних експертиз за рішенням суду Основний закон не забороняє.
XS
SM
MD
LG