Доступність посилання

ТОП новини

Коморовський не скасовує приїзд до Києва на Євро-2012 через Лукашенка – речник


Президент Польщі Броніслав Коморовський не планує скасовувати післязавтра свого приїзду до Києва на закриття фінальної частини чемпіонату Європи з футболу через очікувану присутність на стадіоні президента Білорусі Олександра Лукашенка, повідомила сьогодні прес-секретар голови польської держави Анна Тшаска-Вечорек.

За її словами, які наводить агентство УНІАН, Коморовський вважає за необхідне участь голів обох держав-співорганізаторів турніру, України та Польщі, і в урочистому відкритті, і в закритті чемпіонату.

«Важко очікувати, що господар, – а Польща є співорганізатором турніру – не буде вітати й прощатися з гостями», – сказала речниця президента.

Вона додала, що не має інформації про те, чи буде Коморовський присутнім в одній ложі з Лукашенком. «Розсаджувати гостей – це справа УЄФА», – сказала вона.

Днями про планований робочий візит Олександра Лукашенка до Києва в день фіналу Євро-2012 і його присутність на цьому фінальному матчі заявляв посол Білорусі в Україні Валентин Величко.

Повідомляють також, що на фінальному матчі планують бути президенти Грузії та Італії.

Українська опозиція закликала європейських політиків не дати шансу українській владі використати для своєї пропаганди їхні можливі візити до Києва, зокрема, на фінал Євро-2012.
XS
SM
MD
LG