Доступність посилання

ТОП новини

Нас би там перебили – російський журналіст про сутички у Варшаві (ВІДЕО)


Київ – Журналісти західних та російських видань поділились враженнями про перебування в Україні під час Євро-2012. Вони скаржаться на незручну транспортну інфраструктуру та українські дороги. Проявів расизму жоден із запрошених журналістів так і не побачив. Та вони не впевнені, що за такий короткий термін побачили справжню Україну, а не її «версію для гостей».

«Бі-Бі-Сі» «вирізали» з фільму про Україну «лівих» фанатів.

Під час підготовки скандального фільму «Стадіони ненависті» (Stadions of Hate) журналісти «Бі-Бі-Сі» «вирізали» інтерв’ю з представниками футбольних фанатських угрупувань лівого політичного спрямування. Про це німецькому спортивному журналістові Андреасу Боку розповіли фанати київського ФК «Оболонь».

На думку спортивного оглядача, який зокрема займається тематикою футбольних «ультрас», у одному з аспектів фільм «Бі-Бі-Сі» має вади.

«Вони вирізали з фільму кадри, які показували іншу точку зору», – зазначає журналіст.

У програмі «Бі-Бі-Сі» «Панорама» продемонстрували документальні кадри з українських та польських стадіонів. У телепередачі пролунали заклики до британських уболівальників не їхати на матчі Євро-2012.

Журналісти «Панорами» провели місяць у Польщі та Україні і привезли звідти кадри знущань над чорношкірими футболістами й уболівальниками, видовище расистських вигуків та нацистської символіки на стадіонах.

Російський журналіст: «Для нас нема різниці – Харків чи Ростов»

Російський тележурналіст Святослав Кудряшов вважає, що звинувачувати російських вболівальників за сутички у Варшаві нема сенсу.

«Можна сказати, що росіяни спровокували події 12 червня. Але, якби ми не пішли всі разом, нас би там перебили поодинці», – зауважив він.

Не зважаючи на це журналіст каже, що не варто звинувачувати поляків у некоректному ставленні до російських вболівальників. На його думку, сутички провокували лише представники радикальних футбольних груп.

Проте російським вболівальникам набагато зручніше було б, якби їхня команда грала в Україні, зауважив журналіст.

«В Україні це був би «домашній» чемпіонат. Для нас нема різниці – Харків чи Ростов. Для нас це однаково «рідні» міста», – каже він.

За участь у сутичках російських фанатів під час матчу Росія – Чехія Європейський футбольний союз зобов’язав Російський футбольний союз виплатити 120 тисяч євро штрафу.

Расизм – штучно піднята проблема в Україні – французька журналістка

Елена Ґабріелян, журналістка французького телеканалу TF 1 каже, що за час Євро не помітила в Україні проявів расизму, про які так часто згадували європейські медіа.

«Я не помітила жодного радикально-націоналістичного ставлення українців до іноземців. Расизму абсолютно не було. Це штучно піднята проблема в Україні», – вважає журналістка.

За її словами, на агресію з боку українських фанатів навіть не очікували. Підозрювали, що сутички можуть статись між англійськими та французькими вболівальниками. Але їх теж вдалося уникнути.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG