Доступність посилання

ТОП новини

Азаров обіцяє відеокамери на всіх виборчих дільницях


Так виглядали веб-камери на дільниці в Баку на виборах президента Азербайджану 2008 року
Так виглядали веб-камери на дільниці в Баку на виборах президента Азербайджану 2008 року
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив у понеділок, що ухвалене рішення встановити на всіх 34 тисячах виборчих дільниць в Україні веб-камери для моніторингу перебігу голосування, попередження порушень виборчого законодавства або оперативного реагування на можливі порушення.

Як сказав голова уряду під час зустрічі з віце-президентом Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутатом австрійського парламенту Вольфґанґом Ґроссруком, таким чином, за парламентськими виборами в Україні можна буде спостерігати через веб-портал із будь-якого куточка світу.

Азаров також запросив представників Організації з безпеки і співпраці в Європі бути спостерігачами під час парламентських виборів в Україні. Ґроссрук, зі свого боку, пообіцяв, що зробить усе від нього залежне, щоб спостережна місія в Україні була максимально об’єктивною, повідомила пресова служба уряду.

Цього року веб-камери масово встановлювали на багатьох, хоча не на всіх, виборчих дільницях у Росії під час президентських виборів у березні за пропозицією тодішнього прем’єр-міністра, а нині знову президента Володимира Путіна.

В Азербайджані стверджують, що до такої можливості веб-камер на частині дільниць із прямою трансляцією в інтернеті вперше вдалися в їхній країні під час муніципальних виборів 2009 року. Такі камери використовували там і на президентських виборах 2008-го, але тоді прямої трансляції ще не було.
XS
SM
MD
LG