Доступність посилання

ТОП новини

Рада достроково припинила повноваження депутата Матчука


Віктор Матчук
Віктор Матчук
Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата фракції «Наша Україна – Народна самооборона» Віктора Матчука.

За таке рішення проголосували 298 народних депутатів із 388, зареєстрованих у залі засідань у вівторок.

Матчук, виступаючи на ранковому засіданні парламенту, заявив про бажання скласти з себе повноваження народного депутата й попросив колег проголосувати за таке рішення.

«З урахуванням того, що 2 липня я припинив членство в партії «Наша Україна», вважаю неможливим своє подальше перебування у Верховній Раді України VI скликання, до складу якої я обирався за списками від партії «Наша Україна», – заявив Матчук.

«Я кілька разів робив публічні заяви про те, що ні «Наша Україна», ні будь-яка інша політична партія або політичний проект, які не мають шансів набрати 5%, не повинні брати участь у цих виборах. Мою позицію не було враховано при формуванні рішення політради партії «Наша Україна»... Я просто написав заяву й вийшов із «Нашої України». Але оскільки я потрапив до парламенту за списками «Нашої України», я вважаю аморальним продовжувати перебувати в цих стінах, припинивши членство в «Нашій Україні», – сказав він журналістам у вівторок.

У зв’язку зі складенням депутатських повноважень Віктором Матчуком ЦВК може затвердити депутатом за партійним списком брата засудженого екс-глави МВС Юрія Луценка Сергія Луценка.

Раніше сьогодні два інші депутати від фракції НУНС Сергій Василенко та Сергій Харовський вийшли з неї та ввійшли до складу фракції Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG