Доступність посилання

ТОП новини

Лондон переймає естафету Євро-2012


Київ – Прихильники спорту недовго сумуватимуть після завершення Чемпіонату Європи з футболу. Естафету Євро-2012 переймає Лондон. Наприкінці липня у столиці Великої Британії розпочнуться тридцяті за ліком літні Олімпійські ігри. Як же готуються українські спортсмени до змагань, що відбуваються раз на чотири роки?

Ольга Харлан 2008 року принесла збірній України золоту нагороду пекінської Олімпіади. У драматичному фіналі командних змагань шаблісток 17-річна на той час спортсменка завдала вирішального уколу китайській суперниці. Українська четвірка, в складі якої також виступали Олена Хомрова, Галина Пундик і Ольга Жовнір, перемогла команду господарів з рахунком 45:44. Зараз олімпійська чемпіонка шкодує, що захистити свій титул українки не зможуть.

«Міжнародний олімпійський комітет вирішив скасувати командні змагання або шаблісток, або шпажистів. Ішлося про скасування одного з видів фехтувальної програми – обрали саме наш... Ми дуже засмучені, оскільки реальною була медаль», – нарікає Ольга Харлан.

В особистих змаганнях лише Харлан змогла подолати кваліфікаційні бар’єри. Колегам по команді, на її думку, забракло впевненості у власних силах.

«До початку цього року Олена Хомрова входила до чільної шістнадцятки і потрапляла на Олімпіаду. Я не знаю, що з нею сталося згодом, але її результати погіршилися, вона вилетіла з топ-16… Галя Пундик, Оля Жовнір теж могли потрапити, але вийшло як вийшло», – каже Ольга Харлан.

Єдина представниця української жіночої шаблі на Олімпіаді вже змагалася в Лондоні – тут щороку відбувається один з етапів Кубка світу. За словами Ольги Харлан, місцева публіка є достатньо кваліфікованою і здатна оцінити майстерність спортсменів.
У Великій Британії нормально ставляться до фехтування, у них є титуловані спортсмени-рапіристи
Ольга Харлан

«У Великій Британії нормально ставляться до фехтування, у них є титуловані спортсмени-рапіристи. Вони знають своїх героїв і палко вболіватимуть», – розповіла Ольга Харлан.

Олімпійська база чекає на кошти від Євро-2012

Тим часом, українські чиновники вже думають про вдосконалення спортивної бази до наступної літньої Олімпіади, яку 2016 року прийматиме Ріо-де-Жанейро.
Треба робити сучасні спортивні споруди, на яких займалися б і наші спортсмени високого рівня
Сергій Бубка

«Інфраструктура повинна поліпшуватись, треба робити сучасні спортивні споруди, на яких займалися б і наші спортсмени високого рівня, і в цілому займалися б люди нашої держави, щоб поліпшити стан здоров’я», – каже президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка.

Прем’єр-міністр Микола Азаров пообіцяв сприяти реконструкції олімпійської бази в Кончі-Заспі – після звільнення фінансових ресурсів, які Україна витрачала на підготовку до Євро-2012.

Виконком Національного олімпійського комітету 4 липня оприлюднить рішення про склад збірної. Олімпіада в Лондоні відбудеться з 27 липня до 12 серпня, на ній очікують понад 12 тисяч атлетів із більш як 200 країн. За час змагань визначаться володарі 302 комплектів нагород у 31 виді спорту.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG