Доступність посилання

ТОП новини

Опозиціонери сваряться через ухвалення мовного закону


Заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв
Заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв
Депутати Верховної Ради з опозиційних фракцій наполягають, що закон «Про засади державної мовної політики» ухвалений з численними порушеннями.

«Ясно, що опозиція зробила все можливе, щоб цей злодійський закон не був ухвалений. Як комуніст Мартинюк не бігав від одного мікрофона до іншого, ніякого голосування щодо ухвалення закону не було. А те, що вони тепер стверджують, що вони щось проголосували, – в туалетах нехай голосують бюлетенями, бо чітко видно, що ніхто не ухвалював цей законопроект», – твердить заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

Натомість депутат від НУНС Лілія Григорович покладає провину за голосування у Верховній Раді на лідерів об’єднаної опозиції, які, за її словами, не були в сесійній залі у вирішальний момент.

«Як узгоджувати списки, «мажоритарну», то тут у нас залізна рука лідерів об’єднаної опозиції присутня. Але бути в сесійній залі кожну хвилину, кожну мить, а не виступити рано з заявою, що ми не допустимо і зникнути… Не було їх у залі», – каже Лілія Григорович.

Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила у вівторок закон «Про засади державної мовної політики», який значно розширює сферу застосування російської мови.

На знак протесту проти ухвалення суперечливого закону кількасот людей у Києві продовжують блокування Українського дому, де сьогодні має відбутися підсумкова прес-конференція Президента Віктора Януковича.
XS
SM
MD
LG