Доступність посилання

ТОП новини

У Януковича нема повноважень для розпуску Ради – Соболєв


Згідно з чинною Конституцією Президент України не має повноважень розпустити Верховну Раду. Про це в коментарі Радіо Свобода сказав заступник голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Соболєв.

«Нехай Президент читає Конституцію, за яку він так ратував. Нема в нього підстав для розпуску парламенту. У попередній Конституції було 3 такі підстави, зараз таких підстав не існує», – зазначив депутат.

«Як би не мріяв Янукович прискорити вибори, бо він розуміє, що кожен наступний день перед виборами це чергові відсотки, які він втрачає, підстав у нього нема», – додав Соболєв.

За його словами, наразі є один варіант виходу з політичної кризи, що склалася. Це – повернутися в конституційне русло.

«Ніхто не має права голосувати за закони, які не пройшли другого читання. Голосування не було, за цю ситуацію в першу чергу має понести відповідальність Мартинюк (перший віце-спікер, комуніст Адам Мартинюк – ред.)».

Сьогодні раніше Президент України Віктор Янукович не виключив, що якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, «треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів».

Учора, 3 липня Верховна Рада України 248 голосами ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», що значно розширює сферу застосування російської мови. Парламентська опозиція заявила, що мовний закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

На ранковому засіданні в середу голова Верховної Ради Володимир Литвин та заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявили про свою відставку.
XS
SM
MD
LG