Доступність посилання

ТОП новини

Депутата райради Дніпропетровщини, який убив людину, засудили до 14 років


Депутата Софіївської райради Дніпропетровської області, який убив людину на очах у її рідних, засуджено до 14 років позбавлення волі. Про це повідомили в прес-службі Дніпропетровської обласної прокуратури.

За даними з прокуратури, Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував вирок Довгінцевського районного суду Кривого Рогу, яким депутата райради було засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним строком у два роки.

«Підсудного визнано винним в умисному вбивстві, скоєному з хуліганських мотивів, хуліганстві, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї, та незаконному носінні та зберіганні вогнепальної зброї та засуджено до 14 років позбавлення волі», – зазначено в повідомленні прокуратури.

Інцидент стався влітку 2010 року. За даними слідства, 25-річний мешканець Софіївського району Олександр Югай разом із дружиною та маленьким сином відпочивав біля ставка і посварився з компанією людей, серед яких був і депутат Софіївської райради Олександр Таран. Компанія поїхала навздогін подружжю. Вже вдома молодий чоловік виніс із будинку рушницю і зробив попереджувальний постріл у повітря. Депутат відповів смертельним пострілом із автомата. Молодий чоловік загинув на місці, на очах рідних.

У березні 2012 року Довгінцівського районного суду Кривого Рогу засудили екс-депутата на два роки умовно і випустили на волю прямо із зали суду. Вища рада юстиції розпочала перевірку дій суддів, які ухвалили це рішення.
XS
SM
MD
LG