Доступність посилання

ТОП новини

Опозиційна акція в Києві триватиме до виконання вимог мітингувальників


Протестувальники біля Українського дому в Києві
Протестувальники біля Українського дому в Києві
Опозиціонери продовжать свою акцію на захист української мови біля Українського дому в Києві доти, доки їхні вимоги не будуть виконані.

«Це не масові акції. Це зустріч народних депутатів Арсенія Яценюка, Анатолія Гриценка, Андрія Кожем'якіна, Миколи Томенка та інших депутатів від опозиції з українськими громадянами і патріотами, які вийшли захистити свою державу і свою мову від злочинної влади. Я думаю, що жоден «беркутівець» або суддя не має ні політичного, ні правового, ні морального права заборонити громадянам разом із депутатами Верховної Ради захищати свою країну», – сказав віце-спікер парламенту, заступник лідера партії «Батьківщина» Микола Томенко на брифінгу в середу, коментуючи рішення Окружного суду міста Києва, який заборонив певним громадянам проводити акції місті Києві з 4 до 9 липня цього року.

При цьому він запевнив, що якщо правоохоронці спробують розганяти людей, які беруть участь у мирній акції протесту біля стін Українського дому, депутати будуть їх захищати.

У свою чергу, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк зазначив, що право на мирні зібрання гарантовані Конституцією України.

Сьогодні біля Українського дому в Києві, де вчора опозиція розпочала акцію на захист української мови, а об 11.30 мала відбуватися прес-конференція Президента, сталися сутички між народними депутатами, мітингувальниками і бійцями «Беркута», коли міліціонери відтісняли депутатів від входу до будівлі.

3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила закон «Про засади державної мовної політики», який розширює сферу застосування російської мови. Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень, а, можливо, його ухвалення взагалі сфальсифіковане.
XS
SM
MD
LG