Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада послаблює контроль над держзакупівлями


Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель», який передбачає виключення з-під дії закону «Про здійснення державних закупівель» тендерів контрольованих державою підприємств, які проводяться за власні кошти таких підприємств.

Як повідомляє видання «Наші гроші», депутат від НУНС Леся Оробець заявила, що тепер «держпідприємства можуть бути тотально виведені з-під дії тендерних процедур напередодні виборів».

«Ідеться про легалізацію безконтрольного розкрадання 250 мільярдів гривень державних коштів, які не фіксуватимуться навіть у «Віснику державних закупівель»… У разі набуття проектом сили закону ніхто і ніколи вже не знатиме ні про угоди, ні про їх обсяги, ні про кінцевих отримувачів наших з вами грошей», – сказала Оробець.

Окрім цього, закон розширює перелік закупівель, які можуть здійснюватись без виконання закону про держзакупівлі. В тому числі з-під дії закону виведено придбання, оренда землі, будівель, іншого нерухомого майна або майнових прав на землю, будівель, іншого нерухомого майна.

За ухвалення цього закону проголосував 241 народний депутат із 267 зареєстрованих у сесійній залі.
XS
SM
MD
LG