Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент засуджує арешт голови ради поляків Білорусі і журналіста Анджея Почобута


Анджей Почобут після виходу з в’язниці 30 червня 2012 року
Анджей Почобут після виходу з в’язниці 30 червня 2012 року
Депутати Європейського парламенту в Страсбурзі виступили з рішучим осудом білоруської влади у зв’язку з арештом голови Ради поляків Білорусі і кореспондента польської «Ґазети Виборчої» Анджея Почобута.

Всі найбільші політичні партії Європарламенту підтримали резолюцію, яка закликає розслідувати «справу Почобута» і зняти всі висунуті проти нього звинувачення.

У заяві депутатів Європарламенту засуджуються дії влади Білорусі, яка, як мовиться в документі, роблять неможливою нормальну діяльність журналістів шляхом запровадження репресивних законів. Такими способами офіційний Мінськ намагається примусити замовкнути активістів громадянського суспільства, сказано у заяві Європарламенту.

Члени Європарламенту також закликають Білорусь привести законодавство у відповідність з міжнародними стандартами та скасувати цензуру.

Анджей Почобут, громадянин Білорусі і представник польської меншини, був заарештований в білоруському місті Гродні минулого місяця і звинувачений у наклепах на президента Білорусі Олександра Лукашенка. 30 червня Почобута випустили з-під арешту, але справу проти нього не закрили.
XS
SM
MD
LG