Доступність посилання

ТОП новини

Десяту сесію Верховної Ради шостого скликання закрив Адам Мартинюк


Десяту сесію Верховної Ради шостого скликання закрито. Закрив сесію парламенту перший заступник голови Верховної Ради Адам Мартинюк. На закритті сесії був присутній прем’єр-міністр Микола Азаров та члени Кабінету міністрів України.

Мартинюк наголосив, що наступна сесія парламенту відкриється у вівторок, 4 вересня 2012 року.

Перший заступник голови Верховної Ради побажав народним депутатам України «доброго політичного сезону». Також Мартинюк нагадав, що наступного тижня народні депутати України працюватимуть в комітетах, комісіях та фракціях.

Питання про відставку заступника спікера Миколи Томенка депутати не розглянули. Під час брифінгу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що згідно з регламентом, рішення має бути ухвалено протягом 10 днів.

«Швидше за все, буде скликано позачергову сесію парламенту», – сказав Єфремов.

На ранковому засіданні 4 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку. Приводом для таких рішень стало голосування за закон «Про засади державної мовної політики».

За відсутності Литвина 3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила суперечливий закон, який значно розширює сферу застосування російської мови. Опозиція каже про численні порушення і ймовірну фальсифікацію результатів голосування.
XS
SM
MD
LG