Доступність посилання

ТОП новини

Реформування Збройних сил відбувається за стандартами НАТО – Міноборони


Реформування Збройних сил України відбувається і проходитиме надалі за євроатлантичними стандартами, заявив сьогодні на конференції «15-річчя Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО» заступник міністра оборони Володимир Можаровський.

«Міністерство оборони буде докладати максимум зусиль для розвитку конструктивного партнерства між Україною і НАТО в оборонній сфері. Ми будемо продовжувати здійснювати заходи реформування і розвитку Збройних сил країни, беручи за основі євроатлантичні стандарти. Вони направлені на досягнення сумісності зі збройними силами НАТО», – наголосив він.

За словами Можаровського, подібний підхід до реформ Збройних сил передбачений у затверджених Президентом Віктором Януковичем Стратегії національної безпеки та Військовій доктрині держави.

Сьогодні виповнюється 15 років від підписання Хартії про особливе партнерство між Україною і НАТО.Згідно з положеннями документу, альянс надає українській стороні підтримку в реформі оборонної та безпекової сфери, у модернізації українського війська та в процесі знищення надлишкової і застарілої зброї.

Окрема програма між Україною і НАТО стосується соціальної адаптації українських військовослужбовців, які потрапили під скорочення при реформуванні війська.
XS
SM
MD
LG