Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову просить суд розглядати касацію у газовій справі без неї


Екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко втретє звернулася із заявою до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ про розгляд касації її захисника Олександра Плахотнюка на вирок у «газовій справі» за її відсутності.

«Незважаючи на абсурдність ситуації, незважаючи на незаконність, ми очікуємо, що післязавтра касаційний суд, незважаючи на третю заяву Юлії Тимошенко, яку вона подала, щоб справа слухалася за її відсутності – це її право, Вищий спеціалізований суд, на моє переконання, відкладе розгляд цієї справи», – сказав захисник екс-прем’єра Сергій Власенко, повідомляється на її офіційному сайті у вівторок.

11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. 25 червня Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 12 липня розгляд касації захисту Ю.Тимошенко на вирок у «газовій справі».

Головуючий суддя Станіслав Міщенко задовольнив клопотання держобвинувачення, мотивувавши рішення тим, що суду необхідна інформація про стан здоров’я Тимошенко, яку зможе надати призначена раніше судмедекспертиза.
XS
SM
MD
LG