Доступність посилання

ТОП новини

ТВі: «Будемо опиратись! Ми маленькі, але горді…»


Учасники акції «Опір цензурі» вимагають припинити тиск на українські медіа, Київ, 3 червня 2011 року
Учасники акції «Опір цензурі» вимагають припинити тиск на українські медіа, Київ, 3 червня 2011 року
Київ – Податкова міліція порушила кримінальну справу проти генерального директора телеканалу ТВі. Миколі Княжицькому інкримінують незаконне формування податкового кредиту у 6 мільйонів гривень. Адміністрація телеканалу відкидає звинувачення і припускає, що податкова перевірка має політичний підтекст. На запитання Радіо Свобода відповіла заступник генерального директора ТВі Наталя Катеринчук.

– Що відбувається на каналі зараз?

– Продовжується виїмка документів працівниками податкової міліції в присутності юристів ТВі. Вони перебувають на території телеканалу.

– Чи може перевірка та вилучення документів податковою перешкодити нормальній роботі каналу?
Ми не знаємо, чи не буде фізичної спроби перекрити роботу телеканалу

– В емоційному плані це, звичайно, напруження. Це залучення додаткових ресурсів, оскільки ми не розуміємо, як вони себе поведуть далі.

Ми не знаємо, чи не буде нападу на канал, чи не буде фізичної спроби перекрити роботу телеканалу, зупинивши серверне обладнання і можливості трансляції. Тому ми перебуваємо в «повній бойовій готовності», що змушує активізувати роботу тих людей, які мали можливість мати вихідні чи бути у відпустці.

Але технологічно ми працюємо в звичному режимі: ми виходимо в ефір, ми готуємо всі програми. Ніяких збоїв не відбувається.

– Чи розглядаєте Ви візит податківців як передвиборчу спробу тиску на канал?

– З наближенням парламентських виборів у влади є бажання залякати або зупинити нашу роботу. Я не знаю точно глибини їхніх намірів, але таке відчуття є.

Якщо порушується кримінальна справа проти генерального директора телеканалу, який є не тільки адміністративною особою, а ще й відомим журналістом і громадським діячем, то це має певну мету…

– Якими будуть Ваші подальші дії? Як планує захищатися ТВі?
Зрозуміло, що насправді це питання лежить у політичній площині

– Я вважаю, що рухатися потрібно двома напрямками.

Формально вони висловлюють питання юридичні. Але зрозуміло, що насправді це питання лежить у політичній площині.

Юристи працюють з юридичної точки зору, показуючи абсурдність їхніх претензій. А ми будемо інформувати громадськість про те, що відбувається максимально, оскільки вважаємо, що причина насправді не економічна чи юридична, а політична.

Будемо опиратись! Ми маленькі, але горді…
XS
SM
MD
LG