Доступність посилання

ТОП новини

Янукович – Путін: без змін щодо газу, канал у Керченській протоці буде спільний


Президенти України і Росії в перебігу своєї зустрічі в четвер у Лівадійському палаці в Ялті не досягли ніяких домовленостей щодо газу. Володимир Путін сказав, що переговори триватимуть далі, а Віктор Янукович узагалі не відповів на це запитання журналістів, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У перебігу п’ятого засідання Українсько-російської міждержавної комісії, яка зібралася вперше з 2010 року, сторони підписали понад десяток документів про співпрацю у різних сферах, зокрема, Декларацію про зміст українського-російського стратегічного партнерства.

Також підписана Спільна заява про делімітацію морських просторів в Азовському і Чорному морях і в Керченській протоці. У цій заяві відзначається намір сторін створити українсько-російську корпорацію з управління Керч-Єнікальським каналом, який пролягає українськими водами. Нині цією судноплавною артерією, яка єдина дає багатотонажним суднам доступ в Азовське море, розпоряджається і заробляє на цьому гроші виключно Україна.

Серед інших документів у присутності президентів також були підписані Міжурядова угода про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій, пожеж і ліквідації їхніх наслідків у населених пунктах, в яких дислокуються об’єкти Чорноморського флоту Росії на території України, і Міжурядовий меморандум про співробітництво у боротьбі з тероризмом.

Після зустрічі президенти покинули Лівадійський палац і поїхали на державну дачу, де проводить відпустку Янукович. Путін заявив на прес-конференції, що їхнє подальше спілкування не буде лімітоване в часі.
XS
SM
MD
LG