Доступність посилання

ТОП новини

Азаров сподівається продовжити співпрацю з МВФ


(архівне фото)
(архівне фото)
Прем’єр-міністр Микола Азаров заявив, що сподівається на продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом, повідомила в суботу пресова служба уряду.

Саме позитивна оцінка реформ в Україні, яку дала Рада директорів МВФ, вселяє оптимізм у перспективи співпраці України та МВФ, заявив Азаров в інтерв’ю телебаченню «Євроньюз».

«Останні мої переговори, як і переговори моїх помічників із керівниками та експертами МВФ, намітили головне: у нас є розуміння в цьому питанні», – сказав прем’єр, як його цитує департамент інформації та комунікацій із громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів.

«Фахівці МВФ відзначили, що більшість параметрів програми виконується: ми перебуваємо в рамках бюджетного дефіциту, встановленого нашою угодою з МВФ, всі наші монетарні показники також у рамках маяків», – заявив Азаров.

Він також наголосив, що Україна підтвердила свою кредитоспроможність, зберігаючи при цьому добрі темпи зростання економіки.

«Ось цей позитив, який накопичено за останній час, дає нам підстави оптимістично дивитися на можливість продовження нашої співпраці з МВФ», – заявив Прем’єр-міністр.

В українському уряді весь час заявляють, що сподіваються продовжити співпрацю з МВФ, зокрема, започаткувавши нову програму співпраці замість нинішньої. Водночас там наголошують, що Кабмін не готовий виконати головну вимогу МВФ – підвищити ціну на газ для населення.

Після схвалення чинної програми 3 роки тому Україна отримала від МВФ два транші, загалом на 3,39 мільярда доларів. Після цього нові кошти не давали через невиконання Україною низки зобов’язань. Чергова місія Фонду наприкінці травня провела в Києві переговори з представниками уряду і Нацбанку. Зрештою в МВФ заявили, що відновлять кредитування України, тільки коли побачать готовність українського уряду виконати рекомендації Фонду.
XS
SM
MD
LG