Доступність посилання

ТОП новини

Київ має прибрати камінь спотикання у відносинах із НАТО – Расмуссен


Андерс Фоґ Расмуссен
Андерс Фоґ Расмуссен
Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен сподівається, що політичне керівництво України якнайшвидше вирішить питання щодо ув’язнених екс-прем’єра України Юлії Тимошенко та екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка з метою продовження співпраці з альянсом. Про це він сказав в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» у Брюсселі з нагоди 15-річчя підписання Хартії про особливе партнерство.

Водночас, за останні 15 років сторони «досягли значного прогресу», впевнений Расмуссен.

«Я думаю, що в майбутньому є потенціал для ще тіснішої співпраці, але є й одна велика проблема – це те, що ми розцінюємо як політично мотивовані судові переслідування лідерів опозиції в Україні», – сказав він.

«Немає сенсу приховувати, що справи Юлії Тимошенко та Юрія Луценка є для нас предметом занепокоєння. Взаємні зобов’язання поважати верховенство права, права людини – це також частина нашого особливого партнерства. Я вважаю ці справи основними каменями спотикання в наших відносинах, тому я закликав політичне керівництво України вирішити це питання якнайшвидше», – заявив генеральний секретар НАТО.
XS
SM
MD
LG