Доступність посилання

ТОП новини

Українка потрапила у трійку найкращих на «Олімпіаді геніїв» у США


Учениця Хмельницького технологічного багатопрофільного ліцею Христина Ганзюк посіла третє місце на Міжнародному конкурсі «Олімпіада геніїв», що завершився у місті Освего у США. Про це йдеться у повідомленні на сайті Хмельницької міської ради.

«Зі своєю роботою «Роль природних мінеральних сорбентів в процесах очистки води та в повсякденному використанні» хмельницька школярка здобула бронзу серед майже 700 учасників з Америки та Європи», – йдеться у повідомленні.

Як інформують у міськраді, матеріали для досліджень дівчина брала на Ташківському родовищі, що також на Хмельниччині. «В цьому й полягає унікальність роботи – використання наших природних мінералів. Дівчина розробила на їх основі сорбенти для очищення води, нафтопродуктів та виготовила мило, скраби, пасти. Цю готову продукцію Христина представила на суд міжнародного журі», – розповідається у повідомленні.

У міськраді також зазначають, що у найближчих планах дівчини – доопрацювати та удосконалити роботу, яку вона планує представити на ще одному міжнародному конкурсі, який восени відбудеться в американському Х’юстоні.
XS
SM
MD
LG