Доступність посилання

ТОП новини

У Нагірному Карабаху відбуваються президентські вибори


Парламентські вибори в невизнаній республіці, 23 травня 2010 року
Парламентські вибори в невизнаній республіці, 23 травня 2010 року
У самопроголошеній республіці Нагірний Карабах в Азербайджані сьогодні проходять президентські вибори. Планується, що в них візьмуть участь майже 100 тисяч виборців. У бюлетенях – імена чотирьох кандидатів.

Виконувач обов’язків міністра закордонних справ Нагірного Карабаху Василь Атаджанян заявив, що голосування проходить у суворій відповідності із законом і що він не бачить різниці між своєю республікою й демократичною Європою.

Проте верховний представник ЄС із закордонних справ Катрін Аштон підкреслила в поширеній заяві, що Євросоюз не визнає конституційні й правові рамки, в яких проводяться сьогоднішні вибори. Напередодні про нелегітимність виборів заявив і Азербайджан.

Нагірний Карабах, регіон у межах Азербайджану, населений переважно вірменами, односторонньо оголосив про відділення від Азербайджану після розпаду Радянського Союзу в 1992 році. Це призвело до збройного конфлікту, в ході якого Азербайджан втратив контроль над територією. У 1994 році було укладено перемир’я, проте в останні місяці в регіоні помітно посилилася напруженість.
XS
SM
MD
LG