Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці найстарішого у Дніпропетровську ринку заявляють про тиск з боку забудовників


Протест проти закриття найстарішого ринку Дніпропетровська «Нагірного», 17 липня 2012 року
Протест проти закриття найстарішого ринку Дніпропетровська «Нагірного», 17 липня 2012 року
Підприємців найстарішого у Дніпропетровську ринку «Нагірний», який закривають через будівництво торговельно-розважального центру, заявляють про тиск з боку забудовників.

Як повідомили Радіо Свобода у четвер члени ініціативної групи, їм раптово припинили подання електрики до холодильників, де зберігається м’ясна і молочна продукція. Наступний крок забудовників, впевнені підприємці, – їхні ятки та полиці просто викинуть із ринку. Торговці повідомили, що вже передали відповідну заяву до міської прокуратури.

Зі слів торговців, влада відвела територію ринку під будівництво торговельно-розважального центру приватній структурі, не попередивши їх за рік, як того вимагає урядова постанова, а торговцям наказала прибрати з ринку своє майно до 20 липня.

Водночас міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко днями запевнив журналістів, що питання забудови ринку торговельним центром наразі остаточно не вирішене: міська рада поки не дала дозвіл на будівництво.

«Нагірний» ринок у Дніпропетровську діяв з 19 століття, в останні роки він давав робочі місця понад 300 людям. Крім того, тут торгували свіжими фруктами та овочами приїжджі селяни.

У вівторок у Дніпропетровську близько 200 підприємців протестували проти закриття найстарішого ринку «Нагірного».
XS
SM
MD
LG