Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура Італії не вбачає підстав для екстрадиції Авакова


Арсен Аваков
Арсен Аваков
Генпрокуратура Італії не вбачає підстав для екстрадиції колишнього голови Харківської облдержадміністрації, голови обласної організації «Батьківщина» Арсена Авакова до України. Про це йдеться в документі італійської прокуратури, оприлюдненому на сторінці Авакова у Facebook.

«Генеральний прокурор, відповідно до статті 705 Кримінально-процесуального кодексу, просить Апеляційний суд заявити, що причин для екстрадиції Авакова Арсена Борисовича, уродженця Баку (Азербайджан), 2 січня 1964 року народження, до України немає», – йдеться у висновках італійської прокуратури.

У документі також наголошується, що «в разі повернення вищевказаної особи на батьківщину він може бути підданий переслідуванню з політичних мотивів».

Нині документ переданий до суду, який має ухвалити рішення, екстрадувати чи не екстрадувати Авакова в Україну.

Арсена Авакова оголосили у міжнародний розшук у січні за кримінальними звинуваченнями в перевищенні службових повноважень при земельних махінаціях. Сам він вважає цю справу політичною.

Авакова затримали в Італії 26 березня. 12 квітня суд у Римі ухвалив звільнити його з-під варти на час розгляду справи щодо можливості його екстрадиції до України.
XS
SM
MD
LG