Доступність посилання

ТОП новини

Колишній банк Авакова зупинив виплати вкладникам


Банк «Базис», власником якого донедавна був екс-голова Харківської облдержадмінстрації, лідер харківської обласної організації партії «Батьківщина» Арсен Аваков, припинив видачу грошей клієнтам. Банк не видає готівку ані через банкомати, ані через касу.

Як повідомили Радіо Свобода у банку, отримати зарплати, пенсії, стипендії чи інші заощадження можна буде у травні, і лише по тисячі гривень на місяць.

«Зарахування, зроблені після 20 квітня, почнемо виплачувати після 3 травня, нарахування до 20 квітня поки не виплачуються», – повідомила представниця банку.

Вкладників та клієнтів при цьому закликають не панікувати і не забирати гроші з рахунків.

20 квітня Нацбанк ввів у акціонерний комерційний банк «Базис» тимчасову адміністрацію терміном на шість місяців, зарахувавши його до числа проблемних. З 23 квітня по 23 липня запроваджений мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Навесні 2011 року Арсен Аваков вийшов зі складу ради банку і передав акції і управління банком іншим особам. Про це Аваков написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. За його словами, формально він вже рік не має стосунку до «Базису», символічна кількість акцій лишилася у його дружини.

В діях НБУ Аваков бачить політичне підґрунтя. За даними керівництва банку, які були озвучені під час зустрічі із клієнтами, лише за два тижні з фінустанови пішло 10 мільйонів гривень.

Нині Арсен Аваков перебуває в Італії, де 26 березня його затримав Інтерпол. У січні колишній голова Харківської обласної державної адміністрації був оголошений в міжнародний розшук за звинуваченнями в перевищенні службових повноважень та земельних махінаціях. 12 квітня суд у Римі ухвалив рішення звільнити Авакова з-під варти на час розгляду справи щодо можливості його екстрадиції до України.
XS
SM
MD
LG