Доступність посилання

ТОП новини

МОЗ вбачає в лікуванні Тимошенко політику


Міністерство охорони здоров`я України висловлює занепокоєння з того приводу, що реабілітація колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко «продовжується вже досить тривалий термін, не притаманний для лікування та профілактики таких проблем, які діагностовано у пацієнтки». Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

МОЗ висловлює занепокоєння з приводу того, що реабілітаційні курси Тимошенко у Центральній клінічній лікарні Харкова тривають вже майже три місяці. Адже, такі тривалі терміни проведення процедур, згідно з міжнародною лікувальною практикою, «є неприйнятним та не характерним для лікування такого поширеного серед населення захворювання, яке діагностовано у пацієнтки».

У МОЗ занепокоєні тим фактом, що німецькі лікарі не повідомляють про тривалість подальшої реабілітації Тимошенко, досягнуті проміжні результати, перспективи стану здоров’я пацієнтки. У повідомленні підкреслюється, що наразі українським медикам невідомо нічого про дотримання протоколів лікування німецькими лікарями.

«У зв`язку з вищезазначеним, українські лікарі вбачають у ситуації, що склалася, наявність не лише медичних аспектів, але також й інших, не виключено, що політичних, зокрема, у поведінці як пацієнтки, яка продовжує скаржитися на відсутність полегшення, так і німецьких лікарів, які з невідомих для українських медиків причин, не хочуть робити висновки щодо стану здоров’я Тимошенко та щодо тривалості її подальшого перебування у ЦКЛ № 5 (яка була обрана для Тимошенко німецькими лікарями)», – зазначають в МОЗ.

Юлію Тимошенко в жовтні 2011 року було засуджено до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в 2009 році. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З травня через погіршення здоров’я Юлії Тимошенко знаходиться на лікуванні в лікарні «Укрзалізниці» в Харкові (у неї діагностовано міжхребцеву грижу). 19 липня захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що невідоме шкірне захворювання вразило майже 50% шкіри екс-прем`єр-міністра, у зв’язку з чим припинено лікування спини.
XS
SM
MD
LG