Доступність посилання

ТОП новини

Президент США вітає борців за демократію в мусульманських країнах


Президент США Барак Обама привітав у п’ятницю відвагу активістів, які борються за демократію в країнах мусульманського світу, з нагоди початку священного для мусульман місяця рамадана за мусульманським календарем.

За словами Обами, цього року рамадан «має особливе значення» для тих громадян на Близькому Сході й у Північній Африці, які сміливо виступають за демократію, які борються за свої людські права.

Він також пообіцяв, що США «далі підтримуватимуть тих, хто шукає можливості самим вирішувати свою долю, жити вільними від страху і насильства і вільно практикувати свою віру»; цю фразу вважають за натяк на становище в Сирії.

Місяць рамадан, або рамазан, за мусульманським місячним календарем є священним місяцем посту. Його дати в перерахунку на звичний григоріянський календар щороку інші. Крім того, через розбіжності в способах визначення дат мусульманського календаря окремі мусульманські країни чи об’єднання та громади по-різному визначають початок і закінчення рамадана. Цього року цей місяць почався в четвер або в п’ятницю, 19 або 20 липня, а закінчиться 17 чи 18 серпня.
XS
SM
MD
LG