Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі від Президента вимагають ветувати «мовний закон»


У Кривому Розі назбирали 5 тисяч підписів під зверненням до Президента з вимогою накласти вето на закон «Про засади державної мовної політики», ухвалений Верховною Радою, повідомила Радіо Свобода в суботу голова Криворізької міської організації ВО «Батьківщина» Віра Вернигор.

За її інформацією, підписні листи вже спрямовані до Адміністрації Президента.

«Ми будемо і надалі продовжувати акцію на підтримку мови. Усі, кому небайдужа доля нашої нації, можуть прийти і поставити свій підпис на підтримку української мови до наметів, які працюють у кожному районі», – зазначила Віра Вернигор.

Раніше у Кривому Розі активісти опозиції збирали підписи за зняття з розгляду Верховної Ради законопроекту «Про засади державної мовної політики». Підписні листи спрямували до парламенту і заявили, що готові «до інших методів боротьби».

Закон «Про засади державної мовної політики», який Верховна Рада ухвалила 3 липня, іще не направлений на підпис Президентові, закон «Про засади державної мовної політики». Закон, ухвалений голосами 248 депутатських карток за відсутності багатьох із їхніх власників, фактично значно розширює сферу застосування російської мови, за словами його критиків, за рахунок української. Опозиція заявляє, що закон був ухвалений із великою кількістю порушень, а, можливо, його ухвалення взагалі сфальсифіковане.
XS
SM
MD
LG