Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко просить активізувати реабілітаційні процедури – лікар


Колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко просить лікарів із наступного тижня посилити курс реабілітації, заявила в неділю Ірина Фурса, заступник головного лікаря центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні колишня прем’єр.

Як сказала Фурса, лікар-невропатолог, яка лікує колишнього Прем’єр-міністра за відсутності німецьких лікарів, Тимошенко написала заяву, в якій просить із понеділка збільшити їй навантаження і кількість реабілітаційних процедур, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

«Оскільки призначенням процедур займається німецька сторона, то я узгодила це питання з головою берлінської клініки «Шаріте» Карлом Максом Айнгойплем», – додала вона.

Лікар повідомила, що вона та її колеги щодня спілкуються з Тимошенко. «Виконуючи вказівки виключно її німецького лікаря, ми проводимо заплановані заходи. Й медикаментозне лікування також виконується за призначенням Лутца Гармса», – сказала Ірина Фурса.

«Коли і хто до нас приїде наступного разу з німецької клініки «Шаріте», мені не відомо, але цього тижня в мене була телефонна розмова з німецьким лікарем, який цікавився результатами. Я розповіла йому, що ніяких додаткових скарг від пацієнтки не надходить і є позитивні тенденції. Більше я вам сказати, на жаль, не можу», – заявила лікар.

У п’ятницю Міністерство охорони здоров’я висловило занепокоєння з того приводу, що реабілітація Юлії Тимошенко «продовжується вже досить тривалий термін, не притаманний для лікування та профілактики таких проблем, які діагностовано у пацієнтки». Реабілітаційні курси Тимошенко тривають уже майже три місяці, а такі тривалі терміни проведення процедур, згідно з міжнародною лікувальною практикою, «є неприйнятним та не характерним для лікування такого поширеного серед населення захворювання, яке діагностовано у пацієнтки», заявили в МОЗ.
XS
SM
MD
LG