Доступність посилання

ТОП новини

Головлікар лікарні «Укрзалізниці» просить депутатів не порушувати спокій пацієнтів


Головлікар лікарні «Укрзалізниці»
Головлікар лікарні «Укрзалізниці»
Головний лікар харківської ЦКЛ № 5 Михайло Афанасьєв просить народних депутатів від «БЮТ-Батьківщини» не порушувати режим медичного закладу та спокій пацієнтів клініки. У іншому разі він проситиме комісію Міністерства охорони здоров’я розглянути питання про терміни подальшого перебування Тимошенко у лікарні, повідомляє прес-служба МОЗ.

Як повідомили у прес-службі, за словами Афанасьєва, «дії народних обранців є провокаційними, і головне, що вони, в першу чергу, такими діями просто нехтують правами та інтересами звичайних людей – наших пацієнтів. Така поведінка викликає обурення у працівників нашої лікарні, які вже втомилися від постійних «навал» нахабних людей у солідних костюмах, які, вимахуючи мандатами, дозволяють собі погрожувати ліфтеру, аби той доправив їх на 9-й поверх, і все це о 5.30».

Головний лікар закладу нагадав, що ЦКЛ у № 5 постійно перебувають до 450 пацієнтів, які «теж люди, що потребують кваліфікованої допомоги лікарів, спокою та поваги до себе».

«Хочу вкотре наголосити, що особисто я як керівник даної медичної установи, з метою недопущення безладу у лікарні вимушений буду звертатися до центрального органу виконавчої влади у галузі охорони здоров’я із проханням розглянути питання щодо термінів подальшого перебування пацієнтки Юлії Тимошенко у лікарні. Для порушення такого питання перед комісією МОЗ, на мою думку, є достатньо медичних аргументів. По-перше, стан здоров’я пацієнтки є стабільним, крім того, вона успішно пройшла реабілітаційний курс, рекомендований їй німецькими медиками», – наголосив Афанасьєв.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. Захист неодноразово заявляв про її проблеми зі здоров’ям і вимагав обстеження незалежними медиками, оскільки Тимошенко не довіряє українським лікарям. 9 травня Тимошенко перевели з колонії до центральної клінічної лікарні №5. Тактику та медикаментозне лікування екс-прем’єра в ЦКЛ №5 визначають німецькі лікарі з клініки «Шаріте».
XS
SM
MD
LG