Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко за 2 місяці використала «річну норму» побачень – пенітенціарна служба


Юлія Тимошенко біля Печерського райсуду Києва, 8 липня 2011 року
Юлія Тимошенко біля Печерського райсуду Києва, 8 липня 2011 року
Екс-прем’єру України, ув’язненій Юлії Тимошенко відмовили в зустрічі з депутатом Олександром Турчиновим і послом ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшерою, оскільки кількість її побачень з родичами та іншими особами перевищує норму.

Як повідомляє Державна пенітенціарна служба, Тимошенко написала заяву на ім.’я адміністрації Качанівської виправної колонії (№54) з вимогою дозволити їй побачення з Турчиновим та послом ЄС в Україні.

«У зв’язку з цим, керівництво Державної пенітенціарної служби інформує, що згідно із законодавством (стаття 110 і 138 Кримінально-виконавчого кодексу України) засуджена Тимошенко має право на одне короткострокове побачення з родичами та іншими особами протягом місяця і на одне тривале побачення раз на три місяці», – зазначили в прес-службі відомства.

Тільки за останні два з половиною місяці (час перебування у лікарні) Тимошенко отримала дозвіл на 17 побачень з родичами та іншими особами (без врахування побачень із захисниками).

«Враховуючи ці обставини, а також рекомендації лікарів, у дозволі на побачення з вищезазначеним особами відмовлено», – резюмували в пенітенціарній службі.

Як раніше зазначали в Державній пенітенціарній службі у період з 10 травня по 16 липня 2012 року Тимошенко провела 79 зустрічей зі своїми захисниками, родичами, іншими особами, народними депутатами, у тому числі, з представниками іноземних держав загальною тривалістю понад 170 годин.
XS
SM
MD
LG