Доступність посилання

ТОП новини

Росія «не розуміє», чому Захід не засудив напад опозиції в Сирії


Сергій Лавров на прес-конференції в Москві 25 липня 2012 року
Сергій Лавров на прес-конференції в Москві 25 липня 2012 року
Росія не розуміє «відмову Заходу засудити теракт», що стався тиждень тому в Дамаску і внаслідок якого загинули кілька чільників влади Сирії, заявив у середу міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

За його словами, низка заяв американських дипломатів на цю тему є «прямим виправданням тероризму».

Зокрема, він згадав про слова посла США в ООН Сюзан Райс, яка заявляла, що той напад означає необхідність для Ради безпеки ООН узгодити нові санкції проти Сирії (які Росія з Китаєм по тому ветували), чи про коментар речниці Державного департаменту США Вікторії Нуланд, яка дала знати, що такі напади вже «не дивують».

Минулої середи в будівлі Служби національної безпеки Сирії в Дамаску стався вибух, у якому загинули міністр оборони і ще один чільник цього міністерства, зять президента Башара аль-Асада, потім від ран помер і голова служби нацбезпеки.

Росія заперечує звинувачення Заходу, що підтримує авторитарну владу Асада, але чинить спротив будь-якій можливості пригрозити їй санкціями через жорстоке придушення протестів проти неї. Зокрема, разом із Китаєм Росія вже кілька разів блокувала резолюції Ради безпеки ООН, які передбачали таку можливість.
XS
SM
MD
LG