Доступність посилання

ТОП новини

Парламент Сербії затверджує новий уряд


Івіца Дачич виступає в парламенті Сербії, фото 26 липня 2012 року
Івіца Дачич виступає в парламенті Сербії, фото 26 липня 2012 року
Парламент Сербії проголосував сьогодні на підтримку нового уряду, який очолить Івіца Дачич, голова лівої націоналістичної Соціалістичної партії Сербії. За це проголосували 142 з загалом 250 парламентарів, 72 були проти.

До урядової коаліції, крім соціалістів-націоналістів, належить також права націоналістична Сербська прогресивна партія нинішнього президента Сербії Томислава Николича, який очолював її до свого обрання в травні, та ще одна менша партія.

У виступі перед парламентом Дачич, представляючи склад уряду, заявив, що його метою буде прискорити зусилля Сербії на інтеграцію до Європейського Союзу і отримати від ЄС конкретну дату початку переговорів про вступ.

Він також додав, що Сербія і далі не визнаватиме самопроголошену незалежність Косова, але буде виконувати домовленості, досягнені з ним на переговорах, що відбулися за підтримки ЄС.

Після травневих виборів парламенту і президента Сербська прогресивна партія, яка набрала найбільше голосів, збиралася створювати коаліцію з другою в новому парламенті прозахідною й проєвропейською Демократичною партією попереднього президента Бориса Тадича, але потім змінила думку і звернулася до соціалістів, які прийшли на виборах третіми.

Соціалістичну партію Сербії заснував на руїнах партії югославських комуністів тодішній президент Сербії Слободан Милошевич, а Івіца Дачич був свого часу його речником.
XS
SM
MD
LG