Доступність посилання

ТОП новини

Обама схвалює нову допомогу Ізраїлеві перед візитом туди Ромні


Пускова установка системи «Залізний купол» на бойовому чергуванні біля міста Ашкелона, фото 4 квітня 2011 року
Пускова установка системи «Залізний купол» на бойовому чергуванні біля міста Ашкелона, фото 4 квітня 2011 року
Президент США Барак Обама підписав у п’ятницю закон про надання Ізраїлеві додаткової військової допомоги на 70 мільйонів доларів напередодні візиту до цієї країни його чільного суперника на майбутніх президентських виборах Мітта Ромні.

На спеціально скликаній церемонії в Білому домі Обама заявив, що США найближчим часом нададуть Ізраїлеві ці кошти на систему протиракетної оборони малої далекосяжності «Залізний купол», яка захищає Ізраїль від ракет палестинців.

За його словами, закон наголошує на «несхитній відданості» США Ізраїлеві.

Республіканець Ромні різко критикує політику демократа Обами щодо Ізраїлю й заявляє, що в разі перемоги на виборах він значно збільшить допомогу цій державі. У владі Обами заявляють, що вже надають Ізраїлеві допомогу в рекордних обсягах.

Ізраїльська система протиповітряної оборони «Залізний купол» має на меті захищати територію Ізраїлю від ракет малої далекосяжності, на кшталт саморобних ракет, які запускають палестинські екстремісти зі Смуги Гази, а також від артилерійських снарядів.

Ізраїль почав розробляти цю систему власним коштом, але США, союзником яких є Ізраїль, раніше вже надали на її розвиток 205 мільйонів доларів.
XS
SM
MD
LG