Доступність посилання

ТОП новини

У Сербії складає присягу новий уряд


Івіца Дачич складає присягу прем’єра, 27 липня 2012 року
Івіца Дачич складає присягу прем’єра, 27 липня 2012 року
У Сербії в п’ятницю склав присягу новопризначений уряд у складі лівих і правих націоналістів, який очолює прем’єр-міністр Івіца Дачич.

До урядової коаліції, крім лівої націоналістичної Соціалістичної партії Сербії, яку очолює Івіца Дачич, належить також права націоналістична Сербська прогресивна партія нинішнього президента Сербії Томислава Николича, який очолював її до свого обрання в травні, та ще одна менша партія.

Цей уряд затвердив у п’ятницю парламент Сербії.

У виступі перед парламентом Дачич, представляючи склад уряду, заявив, що його метою буде прискорити зусилля Сербії на інтеграцію до Європейського Союзу і отримати від ЄС конкретну дату початку переговорів про вступ.

Він також додав, що Сербія і далі не визнаватиме самопроголошену незалежність Косова, але буде виконувати домовленості, досягнені з ним на переговорах, що відбулися за підтримки ЄС.

Після травневих виборів парламенту і президента Сербська прогресивна партія, яка набрала найбільше голосів, збиралася створювати коаліцію з другою в новому парламенті прозахідною й проєвропейською Демократичною партією попереднього президента Бориса Тадича, але потім змінила думку і звернулася до соціалістів, які прийшли на виборах третіми.

Соціалістичну партію Сербії заснував на руїнах партії югославських комуністів тодішній президент Сербії Слободан Милошевич, а Івіца Дачич був свого часу його речником.
XS
SM
MD
LG