Доступність посилання

ТОП новини

Україна встановлює дипвідносини з Тувалу, що визнає грузинських сепаратистів


Один із острівців, які складають атол Фунафуті, що вважається столицею Тувалу
Один із острівців, які складають атол Фунафуті, що вважається столицею Тувалу
Президент Віктор Янукович своїм розпорядженням у суботу уповноважив представника України в ООН Юрія Сергеєва підписати з тихоокеанською острівною державою Тувалу комюніке про встановлення дипломатичних відносин.

Тувалу, держава в Тихому океані, що складається з чотирьох островів і п’яти атолів, відома тим, що минулого року стала однією з лише п’яти чи шести країн світу, які визнають самопроголошену «незалежність» сепаратистських регіонів Грузії, Абхазії і Південної Осетії. Україна, як і практично вся міжнародна спільнота, вважає ці регіони частинами території Грузії.

Тувалу є третьою найменшою державою в світі за населенням (близько 10 з половиною тисяч осіб) і четвертою найменшою за площею (26 квадратних кілометрів). Найбільша висота в Тувалу над рівнем моря – 4,5 метри, через що їй загрожує зникнення в разі, якщо рівень світового океану підвищиться через глобальне потеплішання. Головні джерела прибутку країни – міжнародна допомога, продаж прав на свій інтернет-домен .tv, який використовують для сайтів телебачення, ліцензування рибальства, продаж поштових марок і монет та кошти, переслані до країни заробітчанами з Тувалу за кордоном.
XS
SM
MD
LG