Доступність посилання

ТОП новини

Футболіст Андрій Шевченко йде до «України – вперед!» Королевської – партія


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)
Партія «Україна – вперед!» Наталі Королевської повідомила в суботу, що футболіст Андрій Шевченко приєднався до команди цієї партії напередодні жовтневих парламентських виборів.

Заяву про це він зробив не на обіцяній прес-конференції, а під час відвідин разом із Королевською Володарської школи-інтернату на Київщині, яку Шевченко вже давно підтримує, мовиться в повідомленні.

Шевченко заявив при цьому, що хоче «реалізувати себе в політиці, поділитися тим досвідом, який набув у Європі, зробити щось для своєї країни». Партію ж «Україна – вперед!» він обрав, бо, на думку Шевченка, це «партія майбутнього, партія молодих лідерів».

Королевська, зі свого боку, висловила Шевченкові подяку за те, що він «став пліч-о-пліч» із її командою.

Партія в своєму повідомленні нагадала, що її передвиборний з’їзд, на якому затвердять виборчий список і кандидатів у мажоритарних округах, відбудеться за кілька днів, 1 серпня.

У п’ятницю Андрій Шевченко заявив, що вирішив завершити кар’єру футболіста і взятися за політику, а подробиці оголосить у суботу на прес-конференції.

35-річний Андрій Шевченко, Герой України і володар «Золотого м’яча» найкращого футболіста Європи 2004 року, в політичному житті досі утримувався від прямої агітації за будь-кого й заявляв, що не бере участі в політичних акціях, та все ж у минулому давав знати про свої симпатії до Партії регіонів, зокрема, на президентських виборах 2004 року говорив, що підтримує Віктора Януковича.

Наталія Королевська була обрана на народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко і наприкінці минулого року очолила одну з партій цього блоку, Українську соціал-демократичну. У березні цього року її виключили з фракції «БЮТ-«Батьківщина» з формулюванням «за порушення депутатської етики та співпрацю з Банковою» (Адміністрацією Президента Віктора Януковича), а УСДП виключили зі складу БЮТ через «співпрацю цієї партії з Адміністрацією Президента та правлячим режимом». Наступними днями УСДП перейменувалася на Партію Наталії Королевської «Україна – Вперед!». При цьому Королевська заявляла, що вона й партія «залишаються в опозиції до режиму Януковича».
XS
SM
MD
LG